У Києві, в Одесі та Севастополі проводиться Всеукраїнська благодійна акція «Якість життя для наших батьків». Стоматологи безкоштовно встановлюють імплантанти та протезують ветеранів Великої Вітчизняної війни, Збройних Сил та праці. Імплантологи з 11 країн світу залучені до цієї благодійної акції за участю Міністерства оборони України та Асоціації імплантологів України.

Одночасно в Головному військово-медичному клінічному центру «ГВКГ» у Києві та Центральній стоматологічній поліклініці Міністерства оборони України задіяні 16 операційних і працюють десятки хірургів, лікарів-протезистів і анестезіологів. Близько трьом десяткам пацієнтів встановлено 120 імплантантів.

Ініціатива проведення Всесвітнього дня безкоштовної імплантації виникла на вітчизняних теренах порівняно недавно. На сьогодні ця акція є одним із наймасштабніших соціальних проектів у сфері світової медицини. Автори ідеї впевнені, що знання та вміння імплантологів повинні застосовуватися не тільки для заможних людей, а й для тих, хто не може оплатити таку вартісну послугу, проте найбільше цього заслуговують та потребують.

Благодійна акція перетворилася у потужний міжнародний рух, і українську ідею вже підтримали у Німеччині, США, Росії, Бельгії, Угорщині, Бразилії, Білорусі, Казахстані, Грузії, Польщі, Азербайджані, Болгарії, Молдові, Вірменії, Литві, Латвії, Туреччині та на Кіпрі. У всіх цих державах цього дня також безкоштовно проводять протезування.

У 2010-2011 роках такі акції відбулися у багатьох українських містах і закордоном, встановлено майже 1500 зубних імплантантів 350 людям літнього віку.